weer of geen weer
het wordt vandaag weer depri weer
dacht ik vanmorgen bij mezelf
maar ik heb eigenlijk geen zin
m'n dag erdoor te laten verknallen
even kijken,
wat is er allemaal om voor te leven:
mezelf op de eerste plaats
want anders is er geen basis
mijn familie,
mijn moeder in het bejaardentehuis
voelt zich eenzaam, dementerende
kan haar bezoeken en voorlezen uit
een gedichtenboek van Toon Hermans
waar ze helemaal blij van wordt
vooral als ze zelf voorleest
ze houdt van taal, was er goed in
vroeger
schreef altijd gedichten met sinterklaas
zoo met dubbel o lekker ouderwets
m'n zus zit in een moeilijke periode
kan ik bellen
ik kan gaan tekenen, schrijven, dichten,
(lekker) met de hond naar buiten
brr, nou ja wat nattigheid...
rotzooi opruimen in huis, geeft ruimte
ook in je hoofd
ik krijg al een betere bui en heb nog niets gedaan!
gewoon er zijn voor mezelf en anderen
niet mezelf wegcijferen, dat werkt niet;
er moet evenwicht zijn in geven en nemen
ja, het leven heeft zin!
het voorjaar komt eraan met haar
geuren en kleuren
alvast wat voorjaarsbollen planten in en
om het huis; in de achtertuin staat al een
plukje sneeuwklokjes te prijken onverwacht
vanavond gezellig kaarsen aan
wierook branden
wat lekkers bij de koffie
tv, boek of muziek erbij
vriend of vriendin op bezoek
ik zie het wel weer zitten voor vandaag
morgen kijk ik wel weer
is het dan beter weer?
kan mij het schelen!
ik maak wel dat mijn weer goed is
al regent het pijpenstelen!