al zijn zijn ogen groter dan zijn maag,
toch ziet hij niet verder dan zijn neus lang is.
dikwijls laat hij zijn oren hangen
en staat dan met zijn mond vol tanden.
dat hangt me soms de keel uit.
maar...
geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt
van mijn hart een moordkuil te maken.
soms heeft dat wel heel wat voeten in de aarde
om hem met open handen wit te wassen!
maar wat wil je?
het is mijn vriend.
en een vriend zonder gebreken waar kun je die vinden?