De dag 14 februari 2011
Alle kerels ter wereld
kennen dan gevoel!
Wat voze gedachten, een wulpse blik ,
op ongelegen plekken
een minimum druk
en we zijn vertrokken,
naar hulp op zoek.
Om deze mysterieuze rigor
in vakkundigheid op te lossen.
We kunnen het niet
tegen een boom smijten,
of steken onder een rots.
Dit appendixje, dat buiten ons
al het bloed in rechte lijn
uit ons verstand pompt.
Om dan als een pauw,
parmantig in centimeters te pralen,
onze eeuwenoude metgezel en gesel,
los conquistadores degen.
Oh vergis u niet, wij zijn niet
het grootste geschapen
noch behendigste der jagers.
Wel de enige die er meer tegen praten
dan eigenlijk gebruik van maken.
Wanneer we dan resoluut
keet gaan schoppen,
op onze borst staan te kloppen,
de veren opzetten of oproer kraaien
maakt het zoveel verhaal ,
als een muizenwindje in en glas water.
Dus dames,
bij de eis voor een rampetamp,
een ros bestijging, ne slam-dunk.
De Richterschaal herijken
of de keu eens aankrijten,
neem maar gerust
in liefde en genade
het heft van deze dot van een aap
in jullie zachte handen,
zo hervallen we terug en opgelucht
tot onze lieflijk gedweeƫ status
van warme vloeibaar was.
Valentijn primaat.