Elke dag
Elke dag moet ik vechten,
wordt mij verteld hoe ik moet leven.
Keer op keer faal ik,
en moet ik nog meer geven.
Elke dag moet ik opstaan,
beginnen aan een nieuwe dag.
Slopend van het begin tot het eind,
ik deed liever niets als het aan mij lag.
Elke dag moet ik in de spiegel kijken,
geconfronteerd met het verleden.
Toch wil ik naar de toekomst,
kijken naar vandaag en het heden.
Elke dag wil ik moed hebben,
sterk zijn voor naar buiten.
Pak ik alles met beide handen aan,
en kan de rest er naar fluiten.