Ik liep langs
Een lief onschuldige kind
Zij keek op
Een moeder met verdriet
Ze keek
Zonder iets te zien
Ze zag me
Echt niet staan
Ik zei wat tegen haar
Ze moest me toen wel horen
Ze zag me
Ze kon me niet ontkennen
Ik was daar echt
Met een gezicht als onweer
Mompelde ze goedendag
Liep snel weer verder
Aan mij voorbij
Ik keek haar na
Mijn haren overeind
Vertwijfeling en kippenvel
Wat nu, wat moet ik doen?
Ze ziet me liever gaan dan komen
Ze kijkt of ik haar leven heb verscheurd
Of ik degene ben die alles heeft gedaan
Ik heb het niet gedaan
Maar ik voel haar ogen prikken
Of ze zegt jij, jij vreeslijk kind
Dan duik ik weg
Mijn benen opgetrokken
Mijn armen erom heen
Bewegingloos
Verscholen
Maar
Als ik moed kan vinden
Zeg ik goedendag
Ik heb het niet gedaan!