Simple comme bonjour
Er werd een kind te vroeg geboren
tekort gedaan in vredestijd;
Het krijste even van verwijt
om de eeuwen die het had verloren
Het is geen blijver, dacht zijn moe,
het is niet eentje om te werken
Zij nam hem vaker mee te kerke
en bracht hem naar een klooster toe
Hij schuifelt zachtjes door de gangen
waar eens zijn moeder werd ontmaagd
Hij wordt geen tweede keer verjaagd
en in hem groeit een vreemd verlangen
Hij wil de eeuwigheid verwerven
en bidt, terwijl hij alsmaar wacht,
de rozenkrans van dag en nacht
maar morgen zal hij zeker sterven
####Gerrit Visser####
bonjour tristesse
Mathilde schreef al eeuwen in haar dagboek
't bevatte weinig leven en veel dood
Het zaad dat mannen zaaiden in haar schoot
bewaarde ze als tranen in haar zakdoek
####Gerrit Visser####
Gestopt met roken
Ik geloof niet meer
in God,
nu gelooft hij enkel nog
in mij
en doet zo hinderlijk als hij maar kan
(en hij kan veel).
enkel
op een mooie avond als
ik diepgelukkig ben met het bestaan,
mis ik dat hij
de kamer binnen komt en zeer hinderlijk
een sigaret rookt.
niettan?
####Gerrit Visser####
Ik vond deze gedichten in een oude schoenendoos...
Gerrit Visser is een van mijn collega's geweest en ik heb altijd vollop genoten van deze gedichten van hem...
Ik mocht ze hebben en nu mogen jullie ze lezen...
Kus Basje