als ik in het bos loop is het onvoorstelbaar te beseffen dat er elders wordt gevochten
dat de mensen met macht,altijd hebben gekregen wat ze zochten
dat er mensen zijn,die niet eens weten wat vrede is,
die niet weten dat leven ook vreugde is
onvoorstelbaar dat er kinderen zijn die nooit in het licht mogen leven,maar ondergronds hun werk moeten doen
die niet weten wat liefde is,afwerend zijn van een zoen
onderdrukt,verwaarloosd door een misbruikte macht
voor deze kinderen is het altijd nacht
niet te geloven dat er mensen zijn,die leven op een vuilnisbelt,
op zoek naar eten of iets van waarde
waar alleen nog overleven telt
als ik wandel in het bos en ik hoor de eksters krijsen
ver weg van al dat leed
ben ik blij me te beseffen,dat er iets is wat liefde heet
prijs ik mezelf gelukkig al voel ik mij in mijn hart zo triest
dat het uiteindelijk de duivel is,die het weer verliest
xxx heidekind