Ooit zal ik weer zijn,
wie ik werkelijk wil zijn.
Zonder vermoeide langdurige pijn.
Het is nauwelijks te spreken,
wat er in mijn verleden is gebleken.
Je had geen hart, altans dat leek,
doordat je alleen naar jezelf keek.
Ja, je had het zwaar maar ik evengoed.
Ik gaf jou keer op keer moed.
Wat je daarmee deed is zo slecht.
~
Dagen wakker gelegen.
Doodsbang gepakt te worden,
onterecht angstig zeer onschuldig,
keek je me boos aan,
hoe zou het verdergaan.
Nu zoveel maanden verder.
Eindelijk een teken van leven.
Weg hier, ander huis.
Kan niet eens uitgaan,
leven is een gesloten boek voor me.
Het leven van lol en plezier.
Verwaarlozing, misbruiking.
Hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen.
Nooit meer zal alles hetzelfde zijn.
life3