Slapeloze nachten, energieke dagen.
Risico's die ik zomaar wil wagen.
Ingenomen door mijn eigen onrust,
in zwakte toegegeven aan mijn lust.
Een eindeloze weerzin voor het leven,
schuldgevoelens die ik mij niet kan vergeven.
Verdronken in tranen, voor altijd verdriet.
Verborgen, op dat niemand het ziet.
Dag en nacht, altijd in strijd.
Stukjes van mijzelf, meestal kwijt.
Leven en dood, vechtend om de overhand.
Hoogtij van vreugde voordat ik weer strand.
Het vallen weer gevolgd door opstaan,
hoelang moet het zo nog doorgaan?
Soms kan ik niet meer verder gaan,
moet ik de verleiding van einde weerstaan.
Tollend in mijn eigen hoofd,
niet houdend aan wat is beloofd.
Gevangen in mijn eigen gedachten,
falend aan wat zij verwachten.
Leven en dood,
Vreugde en verdriet,
waar niemand het ziet...