Als je vrienden geen vrienden meer zijn
En stiekum achter je rug een eigen leven
Gaan leiden
Is de vriendschap een grote leugen
Geweest,
Van wat eens
Geweest was.
Want echte vriendschap laat
Zich niet verloochenen
Laat zich kennen,
Door anderen te verleiden
Jou te kiezen als de aardige
Maar o zo verradelijke
Vriend(in).
Zij die altijd zo eerlijk leek
Zij die altijd zo open was
Was een dichte gluiperige deur
Die piepend de sleutel
Omdraaide van wat eens
Een vertrouwelijke vriendschap
Was.
Maar ach wat een geklaag
Nu eenmaal verlost van die plaag
Heb ik alleen de echte
Vrienden over
Die altijd dezelfde zullen
Zijn, zij die zich nooit
Verloochenen
Zij, die mij nooit verraden
Als vriendin te zijn
Moet je verdienen,
Krijg je nooit kado.
Maar zij die altijd huichelen
En liegen en verdraaien
Zullen zelf het slachtoffer worden
Van hun eigen leugens
Naar hun eigen
Vrienden toe
En op dit soort vrienden
Zit ik niet te wachten
Je mag ze van me hebben...
Want al met al,
Zoveel heeft zij er niet meer....