De klok tikt,
Te snel,
Zie mij lopen
Levend slowmotionmens
Ik probeer,
'Harder rennen!'
Tegen de tijd
Die de weg al kent.
Hopeloos gestrompel,
Wedstrijdje,
Om het snelst
Ingehaald door je schaduw
Met zwart dat alles voorspelt.
Je wijzer
Tikt,
Duwt me van de klok
Jij verleden
grijpt me,
Zet mn leven blok
Klein restje,
Foto in een boek,
Overgebleven horloge
Maar de wijzers,
Die blijven zoek.