enkeltje maan (2)
eenmaal beland in het heelal
en verlost van het tranendal
ging ik met aarde en maan overleggen
want zij hebben het natuurlijk voor het zeggen
ik zei:
laat het met die tsunami's en aardbevingen
nu eens afgelopen zijn
zo krijgen jullie die mensenmassa's inderdaad klein
en dat jij maan de wateren beheert
hebben zij door scha en schand wel geleerd
maar nu wordt het toch echt te veel
het vliegt de mensheid naar de keel
de aarde zei: ik moet me wel vervellen
eeuwen hebben ze mij lopen kwellen
dit is niet in een handomdraai gedaan
ik ben heus wel met elk van hen begaan
deze klus moet nu echt worden geklaard
voor een splinternieuw paradijs op aard
dus jij mensenkind, nog even geduld
dan wordt jouw allergrootste wens vervuld
de mens wordt tot bewuste ziel opgeleid
en vrede op aard wordt dan een gelukkig feit
er wordt gesmeed een onderlinge band
het hoogste goed...de liefde krijgt weer de overhand
gerustgesteld vlijde ik mij op mijn hemelbed
heb mijn zorgen buiten de poort gezet
werd getroost door het mannetje van de maan
en zijn ons boekje maar eens te buiten gegaan
18-03-2011
wervelende regenboog