De pijn van verlangen
Die deed ontzettend zeer
Die angst bleef maar hangen
Vaak had hij het niet meer
Van het niet weten
Van het niet doen
De kerk was voor hem
Een angstvisioen
Hoeveel jongens waren hem voorgegaan
In het doen en laten van dit iets
Dat geen naam mocht hebben
Dat verdween in het kerkzakje
Dat verdween in het niets?
Hoeveel pijn is er verlopen
Bij de laatste mis
Hoeveel slachtoffers kunnen nu weer hopen
Op iets dat er altijd al is?
Liefde met een grote L
Maar in die kerk zou hij dit nooit meer vinden
Zijn kinderen mochten er niet komen
Zijn vrouw, ach zij ging wel
Had hij ooit kunnen dromen
Om openlijk te praten over zijn verdriet
Over de pijn van binnen
Omdat het kind in hem al was vermoord
Toen de volwassenheid zou beginnen?
Nooit nee, nooit zou hij vergeten
Wat er fout was aan het doen
Van die man die hij kon vertrouwen
Hij was een dienaar Gods
Iemand waar een ieder op kon bouwen
Maar hij viel met zijn gevoel van een diepe rots
Nu zijn de deuren naar de waarheid open
En hij loopt voorop bevrijd van een zwaar juk
Dat zijn leven altijd heeft bepaalt
Bijna ging zijn huwelijk stuk
Omdat een priester het verkeerde naar boven had gehaald
Gelukkig zijn de tijden anders
En zijn leven is verademend door de waarheid
Eindelijk is hij bevrijd van het zware juk.
©
leny kruis