Veranderen
Je denkt dat je het beter weet,
Het gevoel van een ander invullen.
Niet beseffen, of het de ander iets deed,
Jezelf in een mantel van bescherming hullen.
Altijd gaat het over een ander, over het doen en laten,
Weten hoe een ander leeft.
Maar dat van jezelf, is niet te bepraten.
Snel weer terug, als je je op hobbelig terrein begeeft.
Een ander laat zien, wat hen bezig houd,
Omdat ieder je vertrouwd.
Geef de openheid en het vertrouwen terug,
Anders blijft het hobbelig en stug.