Na de eerste bel in de rij
was ik vrolijk, heel blij
een zacht briesje over mijn gezicht
het weer was heerlijk, het was al licht
De warme zon zoals een vlam
In de rij, allemaal rugzakken bij
Totdat er ineens een schaduw kwam
Er stond een leerkracht voor mij!
De bel rinkelde, de bel ging
Het teken om naar boven te mogen
Allemaal achter de leerkracht aangevlogen
Een gezellige sfeer die in de lucht hing
Maar in de klas een preek
Over wie van de regels week
Dus de volgende keer in de gang
Hoor je van buiten enkel vogelzang.