(TD)Opblijven
Het is oudejaarsavond
We zitten gezellig bij elkaar
En ik mag opblijven,
ik ben pas 4 jaar.
Ik wil het vuurwerk zien
Waar mama over heeft verteld
En mijn sterretjes afsteken
Ik kan het echt wel,dat opblijven
Ik ben een echte held.
Ik smul van de oliebollen
En gaap stiekem
achter mijn hand
De slaap begint
mij bijna in te halen.
Maar ik hou vol,
vind het veel te leuk
dat ik er bij mag zijn.
Speel fijn met lego
en kijk naar Thomas de trein.
Maar daar word ik
nou zooo lui van,
ik hou het niet
meer en val om kwart
voor twaalf als
een blok in slaap.
Mama probeert mij
wakker te maken
Maar ik ben niet
wakker te krijgen.
De kleine held is geveld.
Zo boos is hij
de volgende dag
Waarom heb je me
niet wakker gemaakt?
Hij gelooft me niet
als ik zeg dat
ik dat heb geprobeerd,
maar hij niet
wakker wilde worden.
Ach kleine jongen
zegt ma volgend jaar
is er weer een nieuwe
kans en de sterretjes
gaan we vanavond als
het donker is afsteken.
Jij bent mijn lieve
kleine sterretje toch?