Mijn waarhei
Als ik de waarheid spreek,
komen anderen weer met een preek.
Als ik zeg, hoe ik me voel,
snappen andere niet, wat ik bedoel.
Als ik de waarheid vertel,
zeggen anderen ‘het zijn smoesjes, hou maar op met het spel
Als ik zeg waar het op staat,
vinden anderen het onzinpraat.
Als ik, de waarheid toch niet mag zeggen,
hoeven anderen, óók niks uit te leggen.
Als mijn waarheden, niet worden gehoord,
dan duurt mijn stilte, tegen anderen voort.