~*~
Schrijven is een kunst.
De losstaande vocalen en consonanten vormen samen woorden.
Afzonderlijk zeggen deze taaldeeltjes niets.
Een taalkunstenaar sorteert, multipliceert, modelleert ze tot zinnen
en zo ontstaat een boek.
Jouw boek werd geschreven door een meesterromancier en niet door een alledaagse humorist als die van mij.
Jouw auteur heeft als een koorddanser het evenwicht gevonden tussen alle superlatieven van schoonheid, liefde en tederheid en de bijhorende interpuncties nodig om de juiste accenten te leggen.
Als jij het allermooiste levensboek sinds mensenheugenis bent,
welk onderdeeltje mag ik dan zijn?