-*-
De dageraad breekt aan.
Als de dooier van een vers gelegd ei kom je te voorschijn.
Je lichtbundels doorprikken de eierschaal die uiteen valt en net een sluier van witte wolkjes is.
Het ochtendgloren is het sein cover een nieuwe dag.
Door jouw gratie, je licht en je warmte komt alles terug tot leven.
Je verjaagt de donkere demonen van de duisternis,
nachtmerries slaan op hol.
De gore geuren van de nacht maken plaats voor sterk ruikende bloesems die de dauwdruppels nog vasthouden.
Jij bent het zonnetje.
Mijn zonnetje waar ik een ganse dag naar kijk en nodig heb.
Van het ochtendgloren tot het avondrood.
Mijn zonnetje, zonder jou is er geen leven.