op sommige dagen
stap ik maar liever linea recta
op het elfenbankje toe
voel me dan beter thuis
in
Droomland
de oude eik en de wind
houden overleg
tussen de takken
Mandolientje
kreeg de boodschap
om de maan en de sterren
op te gaan zoeken
te vragen
of ze
ook de zon
wilde verzoeken
om gedrieën
in het water te gaan schijnen
ze ging
ons elfje
haar vleugels van goud
schitterden
voor het eerst was ze niet bang
voor hongerige meeuwen
of bosuilen
die haar zouden kunnen verschalken
als extra lekker hapje
ze wist zich beschermd
ondertussen
sprak de wind
met het water
in de beek
alle vissen
en waterratjes
donderkopjes
en
zelfs
de
monstervisjes
werden opgetrommeld
Japie Krekel
vroeg aan zijn mede krekeltjes
luid het gerucht te gaan zingen
dat in de beek
het parelkraaltje
van het verdwaalde meisje lag
zo kwam de heks
Isadora
het ter ore
wat ook het slimme plannetje
van de eik en de wind was
want weet je
een heks
en water
dat gaat niet samen
een heks
en
haar spiegelbeeld
in het water
die lost op
verdwijnt in het niets
maar dat was Isadora
immers vergeten
ze raakte haar toverkracht kwijt
toen ze in het velletje
van het kleine meisje kroop
nog heel beneiuwd
wat er zich verder af gaat spelen
schrik ik wakker
ach ja
ik had immers Chanel
meegenomen
die wil aan de wandel
morgen dus maar
...................
veelbelovend