Het is koud
ik ga naar buiten.
Pak mijn fiets
ga er op uit.
Mooie lucht
vogels fluiten.
Hemel strak
Zon doorklieft
kale struiken
Wind is guur
ik hoor hem fluiten.
Sloten dik van ijs
Eenden log en zwak
zwemmen rond in een wak.
Sporen in de sneeuw
een vers geknisper
onder mijn banden
zalige rust
en warme handen.
Lekker ingepakt
Stap ik weer binnen.
Tevreden
Voldaan
Mijn geest vervult
van liefde
voor de natuur.