Esmeralda die komt morgen,
Esmeralda van de hoek.
Die komt elke vrijdag
Elke vrijdag op bezoek.
Esmeralda zonder zorgen
Met een lach op haar gezicht
Die je telkens weer laat stralen
Laat je stralen, doel gericht
Maar die ochtend gaat het anders
Esmeralda lacht niet echt
Esmeralda die moet huilen
Huilen vanwege een gevecht
Haar man heeft haar geslagen
Met een stok wel duizend keer
Esmeralda kan niet praten
Toch praat ze telkens weer
Het woord dat ik alleen nog hoor
Het woord vol angst en pijn
Esmeralda heeft besloten
Besloten er morgen niet meer te zijnā¦.
Esmeralda die komt morgen
Dus niet meer op bezoek
Esmeralda zonder zorgen
Esmeralda van de hoek