Karakter
Chinees, een gedachte speelt op
verder denken we niet, hoeft niet
hebben genoeg aan onszelf
meer kan kortom onmogelijk
desondanks, een vraag rijst op
vanbinnen zowel als vanbuiten
waren nog niet eens begonnen
en het werd volledig afgemaakt
waar is dan de durf, de lef
die je dacht te hebben, je dacht
jezelf te kennen, maar nee
blijvende last, enkel vreugde
beiden strijden om eerste plek
leven, daarmee is het einde-loos
behalve altijd, karakter is kruis