handen reiken
is de chaos
proberen te kanaliseren
naar stromen van vredige vruchtbaarheid
waarin leven teder tot grei kan komen.
mekaar omhelzen,
omarmen,
omkransen
is bruggen slaan
over kolkende rivieren,
over toekomstbrengende stromen
over leven en overleven,
over nu en lang nog niet.
zacht gebaren
drukken dieper en voller uit
dan harde woorden.