Het is windstil in Utrecht
totdat een storm op komt zetten
die overgaat in een orkaan
want oorzaken hebben gevolgen
als leugens en starre vasthoudendheid
de domtoren doen sidderen
toen zware onweersbuien
papen onderdompelden
onder een gitzwarte hemel.