Tranen van geluk
zijn warm en zacht.
Ze komen als je heel blij bent,
terwijl je breeduit lacht.
Tranen van gemis
zijn scherp en heel erg klein.
En als je eraan denkt,
doen ze diep in je hart pijn.
Tranen van verdriet,
zijn dik en komen altijd,
wanneer je geen zin hebt
en al helemaal geen tijd.
Tranen van gepieker
die duwen tegen je ogen.
Ze duwen altijd maar harder,
tot ze eruit mogen.
Tranen over de toekomst,
elke dag maar zitten dromen.
Om dan ineens te beseffen
dat ze nooit uit zullen komen…