ik hou van zilverwitte,ranke
berken wuivend op de gouden heuveltoppen
van de kalmthoutse hei,
maar afgeknotte berken
in de residentiƫle tuinen
daar kan ik toch echt niet bij.
maar nog erger zijn die bazen,
die hun werkvolk , omwille van den brode ,
nu nog beknotten,
onderdanig laten buigen,
ja en amen laten zeggen,
monddood maken...
soms zijn
voor die heren
in moderne kastelen van schilde,
de middeleeuwen
lang nog niet voorbij!