de hoogte blijft steeds verborgen
voor wat hier op aarde leeft
kruipt voor zijn eigen behoeften
voor alles wat hoger is beeft
achter alles wat gebeurt verklaringen zoekend
voor hen blijft de hoogte verborgen
wanneer men fluisterend het gebed heeft gebeden
en aan geloofinstanties giften heeft gegeven
wanneer men dan ècht denkt dat zijn zonden zijn vergeven
en geloofd dat men zijn fouten zomaar kan herbeleven
dan ziet men de verborgen hoogte niet
als men denkt alleen te behoeven horen
wat men graag wilt geloven
als men leeft als waarheidsdoven
en alleen zijn eigen daden wilt loven
dan weet men niets van de hoogte die verborgen is
want zij is puur
in volle evenwicht met de natuur
zij is verborgen voor beesten als mensen
zij is alles wat je je in je mooiste droom zou kunnen wensen