Ik hou van haar,
Niet omdat ze slim en wijs is
Niet omdat ze boeken uit haar hoofd kent
En nog minder
Omdat ze wel wat rijk is
Ik hou van haar,
Om wie ze is
Het karakter dat ze bezit
De liefde in haar hart
Ik hou van haar,
Niet omdat ze van mij houd
Niet omdat ze familie is
En nog minder
Omdat ze me werkelijk
Achter al die jaren nog herkent
Ik hou van haar,
Om hoe puur ze is
Zo onbezorgd
En terecht gelukkig
Met een tas koffie,
En een koekje, één of twee
Ik hou van haar,
Niet omdat ze me
In het binnenste van haarzelf laat kijken
Niet omdat ze beschermend is,
En nog minder
Omdat ze me met hart en ziel bemind
Ik hou van haar,
Omdat van haar houden
Gewoon zo simpel is!