Mijn kleine stoere meid
Nog geen twee jaar
maar praten als brugman
en eerlijk waar
al complimentjes geven,
goed gedaan oma
als ik haar vieze
pannenkoekarm afveeg.
En,sorry oma
als ze in haar
broek heeft gepoept.
Een bijzonder kind
wat moet dat worden
allemaal?
En nog leuker
daar kunnen wij
wat van leren
dank je oma zeggen
als ik haar soms prijs
omdat ze iets goed doet.
Het klinkt zo grappig
uit haar mond
mijn kleindochter remke
vrouwtje in de dop
gilt het uit als ze
de elastiekjes voor
een staart in de winkel
af moet geven als we
betalen moeten
verwondert kijk ik soms
naar haar,
waar haalt ze het allemaal
vandaan, zo wijs
ze snap alles wat ik vraag.
Een oude ziel is mijn idee
verklaart veel, ogen die
zoveel omvatten,
alles merkt ze op
vogels, wind,helicopter oma
heerlijk om haar te zien stralen
met ogen als parels
genietend van alles wat haar
wordt aangereikt.
Beresterk is ze,
bijna niet in het wagentje
te krijgen,want ze wil lopen
wilskracht, nou daar heeft ze
veel van mee gekregen.
Die redt het wel in het leven
Ben zo benieuwd hoe ze zich
ontwikkelen zal.
Een mooi woord ontwikkelen
afrollen, lagen verdwijnen
het pure mens komt tevoorschijn
in al zijn unieke klank en kleur.
Gelukkig voel ik mij
dat ik dit mag meemaken.
Mijn kleine stoere meid.
Een trotse oma tineke ebing