een klein bolletje
pluisende haartjes
grote ronde oogjes
ontdeugende en speels
vier witte pootjes
huppelend door de kamer
mijn olle
een dik buikje
vol met muisjes
een glanzend vachtje
zwart en wit
vier witte pootjes
huppelend door de kamer
mijn olle
daar lig je dan
een levenloos katje
midden op straat
groene oogjes
voor altijd gesloten
vangt muisjes
in de hemel
vier witte pootjes
huppelend over de wolken
mijn olle
mijn engel