Een vriend komt hulpeloos naar me toe
en vraagt of ik hem raad wil geven!
Maar ik zeg hem dat ik dat niet te uitgebreid ga doen
want dat hij zelf zijn antwoorden moet zoeken
in zijn leven.
Ik zie de droefheid in zijn ogen
en hij staart me vragend aan.
Ook al loopt hij onder zware zorgen gebogen,
ik zeg hem wel dat ik stil
een eindje op zijn weg mee wil gaan.
Ik geef hem tijdens onze tocht liefde en geborgenheid,
ruimte om zijn verhaal te vertellen.
Een schouder waar hij op mag leunen.
Zodat ik hem kan helpen, zijn zorgen wat mee te dragen.
Maar ik geef hem nog steeds geen antwoord op zijn vragen.
Ik hoop zachtjes,
dat het onderweg wat beter met hem gaat.
En na een tijdje tegen me zegt:
"Dank je mijn vriend
je stille aanwezigheid,schouder en steun
dat was de beste raad!"