hallo ik ben er ook nog
heb over mannen liggen dromen
bang dat ze weer in mijn leven komen
als een wals over me heen gaan stomen
dan voel ik me weer zo genomen
vooral aan dat voetbalgedoe heb ik het land
met voeten op tafel heel galant
een bloedhete bitterbal in zijn hand
die met een boog op zijn sporttenue strandt
borreltje hier en biertje daar
lui onderuit met een stinksigaar
vrouw heb je het eten klaar
terwijl ik naar de televisie staar
broeken en overhemden strijken
onder stapels was bezwijken en hij
stiekem naar andere vrouwen kijken
meer op een levende dode gaat lijken
moet er niet aan denken om te trouwen
om nog meer ellende te verstouwen
ik kan niet van een macho houwen
met in zijn hotpants mijn gestreken vouwen
je hebt natuurlijk ook een ander soort man
waar je je leven op bouwen kan
die jou niet fijnhakt in zijn pan
waarvan je zegt die kan er wat van
die thuis zijn eigen boontjes dopt
zich niet achter zijn krantje verstopt
ook de was in de machine propt
en bovendien de kleden klopt
lekker kookt en eens het bed opmaakt
stofzuigt en niet aan de voetbal geraakt
en niet na een avondje uitgaan braakt
en dan zijn 'plicht' als man verzaakt
maar die de deur voor je open doet
een kus plant op je sproetensnoet
en zegt jij doet mijn hartje goed
omdat jij onze liefde voedt
het meent als ie zegt 'k geef om jou
en niet wauwelt over eeuwige trouw
want je weet niet hoelang het zal zijn
dat de ander meelift op jouw trein
je dient er allebei het beste van te maken
om niet voortijdig af te haken
kom je toch voor een scheiden te staan
is het weer met je gemoedsrust gedaan
behalve als beide partijen het snappen
dat je andermans tijd hier op aard niet moet gappen
en de rails wel in tweeën moet splitsen
en je weer allebei in je eentje moet flitsen
of je weer een relatie aan wilt knopen
of soms een tijdje alleen dient te lopen
om jezelf weer terug te kunnen vinden
voordat je je aan een ander gaat binden
dit waren overdenkingen van mijn vrouwelijke kant
want geloof me ik weet van de hoed en de rand
je bent er natuurlijk zelf ook debet aan
als je over je laat lopen en niet
in je kracht durft te staan
19 mei 2011
wervelende regenboog