Kwakende kikkers op vrijersvoeten
meestal zo rond eind april begin mei
Zoals ze daar in de vijvers rondwroeten
in hun eigen vertrouwde kikkervallei
Het mannetje zet zijn kwaakblazen op
om zo de vrouwtjes te imponeren
Zeker twee weken lang kwaakt hij non-stop
en brengt ze zo in hogere sferen
De paartijd is nu in volle gang
en de mannetjes springen op alles wat beweegt
Nemen de vrouwtjes stevig in de tang
waarna ze de eitjes uit haar onderbuik leegt
De eitjes zijn nu in het water afgezet
en al kort daarna een eerste teken van leven
Als de kikkervisjes kruipen uit hun ‘bed’
om zich op het kikkerpad te begeven
Een gevaarlijke reis gaat nu van start
vanaf hun geboorte tot aan hun dood
Als prooi voor vissen en vogels, het leven is hard
moeten deze kikkers met de billen bloot
Toch altijd zorgend voor een gezellige sfeer
als in de lente de kwaakconcerten beginnen
Dat doet mij toch wat elke keer weer
het leven te nemen en elkaar te beminnen