~~~
Liggend op mijn rug en met mijn voeten in de ijskoude rivier de Styx wacht ik op de Charon.
De obool om de overvaart te betalen heb ik alvast klaar.
Uit het aardse ben ik verjaagd door de driekoppige Cerberus, de hellehond.
De veerman, Charon zal me aan de overkant afzetten. Waar ik de reis naar mijn hel kan aanvatten.
Een reis die me zal leiden doorheen de negen door Dante beschreven ringen van de hel. uiteindelijk zal ik eindigen in mijn eigen tiende ring.
De ring der eenzaam gestraften.
Wie zal me hier ooit vinden?
Wie zal me hier uithalen?