Mijn lichaam is omringt met rozenstelen
De stelen houden mijn lichaam zwevend
Onder mij is een veld met rozen
Witte en rode rozen die met veelzorg waren gekozen
Rozen die de liefde symboliseren
Maar ook het verlangen naar iets
Of dankbaarheid voor een daad
Dat soort rozen groeien onder mij met kleine aarzelingen
De stelen om mij heen
Zijn bedekt met doorns die in mij snijden
De rozen worden hierdoor bevlekt
Met bloed dat langs de doorns loopt
De witte rozen worden hierdoor rood
Het wit dat ooit oplichtte is verdwenen onder mijn kwaad
De rozen die ooit rood waren, werden wit
Rozerood gewit door de oprechtheid in mijn hart
Ik zie in dit rozenveld mijzelf
Dat ik ook verander door de wil in mijn bloed
Maar mijn liefde voor dichten raakt nooit geveld
Het heeft een vast plekje in me hart