het violette vuur
er schuilen diverse persoonlijkheden in mij
de een houdt mij gevangen
de andere laat mij vrij
de een geeft inspiratie en verblijdt
de ander desolatie en innerlijke strijd
de een verheft naar een hoger level
de ander doet denken aan de devil
welke geef ik voorrang
welke laat ik zijn
kies ik voor liefde
kies ik voor pijn
ben ik slachtoffer of een held
ga ik voor vrede of voor geweld
kom ik tevoorschijn of trek ik mij terug
wil ik niet leven of sla ik een brug
het is aan mij een keuze te maken
om hoog te vliegen of in een
neerwaartse spiraal te geraken
'k begin de dag voortaan met bewust te kiezen
'k wil mijn stemming niet aan mijn
ongewenste persoonlijkheden verliezen
wij leven in een wereld van dualiteit
dus tegenstellingen zijn er nog altijd
totdat wij eens gezamenlijk beseffen
wij kunnen onze gedachten verheffen
eenheid wordt wederom realiteit
in liefde, vriendschap en verscheidenheid
gecreƫerd is dan vrede tussen volkeren, dieren en natuur
alles koestert zich uiteindelijk in gods violette vuur
28 mei 2011
wervelende regenboog