Je komt er wel.
Na jaren lang te strijden,
leg ik de wapens neer.
Het doel mezelf bevrijden,
ben ook maar in de leer.
Nu zie ik alle dagen,
hoe prachtig schoon het leven is.
En zal ik niet meer klagen,
het is de liefde wat ik mis.
Maar tijden zijn veranderd.
Kan nu genieten van wat leven geeft.
Heb gevonden waar mijn hartje bonst.
Of waar het voor open gaat.
Echt tijden zijn zo veranderd.
Geniet van al dat leeft.
Heb gevonden wat ik leuk vind.
Door te leren naar waar je heen gaat.
Ik heb het begrepen,
boodschappen vanuit het leven.
Snoepend van chocoladen repen,
zo is het nu gebleken.
Dat waar ik voor sta,
mensen willen begrijpen.
De dingen waar ik voor ga,
zodat ik liefde kan bewijzen.
Ik geef niet op,
wat er ook gebeurd.
Sla mezelf voor me kop,
tot ik weer goed wordt gekeurd.
Denkend aan anderen,
leef ik met ze mee.
Ik zal dat nooit veranderen,
Te veel egoïstme op tv.
Doet pijn wat je ziet,
zoveel doden,
gewonden,
veel verdriet.
Mensen zien alleen maar angst,
ze zien geen licht.
Misschien is dit dan een vangst,
door me te uiten in een gedicht.
Vaak zat uren,
zitten turen,
naar de ruziënde buren,
over het verleggen van de schuren.
Ik zie een mug,
verander hem wel.
Een olifant terug,
Politie aan de bel.
Kijk om je heen,
verander je blik op dingen.
Kijk er soms gewoon door heen,
hoef je ook geen pijn te verdringen.
Laat je leiden door toeval,
leven gaat toch al zo snel.
Uiteindelijk verlaat je het dal,
geloof me, je komt er wel.
-Stralende pijl, vanuit de buurt van Venetië-