Het versgemaaide gras
De geur van het vers gemaaide gras
doet mijn jeugd ietsje herleven
Toen ik nog dat voetbaljochie was
waar is die tijd toch gebleven
Wachtend op mijn voetbalmaatjes
of doeltrappend tijd verdrijven
Tegen omstanders nog geen praatjes
tegen ouderen netjes blijven
De ommezwaai kwam onverwacht
een kampioenswedstrijd ging mis
Op vals spel totaal niet bedacht
zomaar beland in de ergenis
Zonder invloed op de rest
een bruut einde aan de pret
Humeur en spelplezier verpest
en een bestuurslid een flinke zet
Ach ,gemijmer door een beetje geur
het was toch een leuke tijd
Ik hervond mijn goed humeur
en heb van weinig spijt ....