Pas dan zal je het weten
_____________________________
Mijn vertrouwen in de mensheid
Is al lang geleden weggegaan
En sinds ik andere mensen mijd
Is het volledig opgehouden met bestaan
Want als ik naar de televisie kijk
Is er maar 1 ding dat ik zie
Moord, diefstal, arm en rijk
Verkrachting, haat, die en die
Hoe kan je nog vertrouwen
Op de wereld om je heen
Op wie kan je nog kerken bouwen
Welk mens is zonder zonden, juist, geeneen
Je steelt en moord en waarom ook
Voor dat kleine beetje extra geld
Vuur en brand en zwarte rook
Drugs en carrière is het enige dat telt
Maar wat als alles is vernielt
Geen boom, geen rivieren en geen vis
Als er niemand leeft die van die dingen hield
Als alle echte rijkdom eens verdwenen is
Geen bos geen water geen eetbaar beetje vlees
Pas dan zal je het weten
Dat vrede niet aan bomen rees
En dat je geld niet kan eten