het leven is soms als...
een blaasinsrument bespelen met een korset.
dingen komen op je pad waar je niet voor kiest.
je moet er maar mee dealen.
de strakheid van het korset kun je niet zelf bepalen.
het gebeurt gewoon, toeval,geluk of pech.
maar wat je echter wel zelf kan bepalen,
is de manier waarop je het blaasinstrument bespeelt.
het is jouw keuze met hoeveel overgave, passie en intensiteit je het instrument bespeelt.
en vooral, ondanks alle ellende die er soms is,
vergeet niet te spelen!
dit gedicht heeft overeenkomsten met de visie van Foucault:
http://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Foucault