Ik was 14 jaar voor het eerst dronken
25 jaar later was ik tot een dieptepunt gezonken
Ik ben een alcholist en ik kom er niet vanaf
De meeste mensen vinden me laf
Al mijn problemen heb ik weg gezopen
Heb altijd gereden in plaats van lopen
Duizenden euros boete en me rijbewijs kwijt
Als ik dronken ben heb ik aan alles schijt
Ik ben agressief en sla mensen om me heen
Mijn lust naar alchol gaat door merg en been
Mijn baas heeft me op staande voet ontslagen
Ben nu dus gedwongen mensen geld te vragen
Ik loop als een zwerver door de straten
Ook mijn vrouw heeft me al lang verlaten
Ik gedraag me als een wild dier
Zodra ik geld heb besteed ik het aan bier
Ik pik ik bedreig en ga zo maar door
Geld daar doe ik alles voor
Nu zit ik gevangen 8 jaar lang
Ik heb nog steeds dezelfde drang
De drang naar alchol houd niet op
Ik kijg het gewoon niet uit me kop
8 jaar gevangenis en 3 jaar TBS erbij
Dat is wat de rechter tegen mij zei
Nu zie ik pas wat er allemaal is gebeurt
Ik heb er nooit om getreurt
Ik had nergens tijd voor
Ik ging alleen maar door
Door met drinken
En verzinken
In alles om me heen
Nu ben ik helemaal alleen
Ik ben alles en iedereen kwijt
En ik heb niet eens spijt
Ik voel me niet eens rot
Het enige dat ik verdien is een nekschot!
( gedicht is niet gebaaseert op een waargebeurt iets )