Wat een tumult in onze hoofdstad
Klopt het wel wel wat je daar ziet
komen daar 20 herten op mijn pad
Die gebeurtenis begrijp ik ff niet
Zijn ze ontkomen aan het Amsterdamse Duin
En helemaal van daar naar hier gelopen
Om bij de Stopera in de stadhuistuin
Op beter nieuws te gaan hopen
Want geluiden over het schieten van het gezin
Omdat ze graag wat buurten bij de buren
Dat wil er bij deze dieren vast niet in
Daarvoor reizen ze graag wat uren
Maar ze stoppen niet bij het plein van Waterloo
En via de rosse buurt, Amsterdamse wallen
komen ze op hun eindbestemming zo
je begrijpt er echt van de ballen
Maar nu heb ik toch wat beter gekeken
En dan kan ik het je wel verklaren
Als ze bij het paleis zijn neer gestreken
blijkt uiteindeijk dat het DAM-herten waren