je bent moe
je rekt je uit
ogen die je niet meer kunt openhouden
ze vallen dicht
je slaapt
op bed
in de avond tot in de ochtend
elke dag
elke week
elk jaar
gaat het zo door
je bent al de helft van de tijd kwijt
door al het slapen
hoe besteed je
die overgebleven tijd
die overgebleven seconden
minuten
uren en dagen
hoe besteed je die
door te schoppen en te schelden ?
bedriegen en anderen kapot te scheuren?
en door de haren uit je hoofd te trekken?
of ga je wat zinnigs doen ?