Het geluk prijst de kunstenaars met mooi weer
Het geeft de mensen de kans om te reizen
Naar de band die de schilders hebben met hun creatie
Elk schilderij laat mensen verteld doen
Elk beeldhoudwerk is gemaakt door de wensen van de kunstenaar
Of het nou porselein, klei, steen of albast is, maakt voor mij niet uit
Het verlangen naar wat er in het kunstwerk leeft
Is wat door mijn hoofd speelt
Het verlangen dat ieder mens anders beleeft
De visie van het kunstwerk die constant verandert
Maar toch aanverwant blijft tot de kunstenaar
Die haar of zijn zicht laat vallen in de stilte van het doek
De route die deze zondag liep bracht bezoek
Het beroofde de mensen van elke gedachte anders
Dan de wensen die verborgen liggen in het doek of beeld
Namelijk het verzoek om bewondert te worden
Om het werk dat ligt op het doek of in het beeld schuilhoud
En om de prachtige visie die het kunstwerk van de kunstenaar belicht