Dolfijn
Dag lieve dolfijn
Heb je het bij je mama in het water fijn?
Je speelt zo vrolijk in het water
Je kent geen tijd van nu of later
Zo mooi grijs met wit ben jij
Je voelt je bij je mama zo fijn
Ik geef een kus op het glas waar je achter zwemt
Jammer dat het glas klemt
Je komt naar me toe gezwommen bij het raam
Waardoor ik dichterbij ga staan
Een lief geluid komt uit jou dolfijnen mond
En mijn ogen fonkelen in het rond
Je wist wat ik bedoelde met die kus
En die gedachten gaven me rust
Helaas ging het dolfinarium voor vandaag sluiten
En moest je samen met je mama weg achter de ruiten
En fluister ik, tot de volgende keer, slaap zacht
Ik ga over jou dromen vannacht
Geschreven 4 mei 2007