geeft een visagist je face
een opkalefater maar
verzakt alles onverbiddelijk
vroeger of later
wil een veelvraat meer eten
dan z'n body aan kan
en zit deze enthousiasteling
dan boordevol elan
vreet een boekenwurm
zich ook door gedichten heen
en is een meervoudige
persoonlijkheid schizofreen
moet je voor een kroon in zo'n
vies bitje happen en als je
daarbij moet vomeren zal die
smoelsmid het dan snappen
is een stille aanbidder
een verliefde zonder woorden
maar als je met hem vrijt uit
ie dan allerhande akkoorden
is een graantje meepikken
iets waar je met je tengels
van af had moeten blijven
en zijn schaars bedekte lichamen
spannender dan blote lijven
is een pennenlikker een slijmerd
die zijn schrijfattribuut adoreert
of wordt hij alleen door het
letterzetten geobsedeerd
is een vakantie altijd een
zonnige aangelegenheid
of heb je als je er eenmaal
bent heimweelijke spijt
is je hoofd ergens over
breken een masochistische
aangelegenheid en is het
tegenovergestelde ik
heb aan iedereen schijt
stem je op een politicus
om z'n leuke snuit en
doe je dat nog als hij
het totaal heeft verbruid
is ge-nieten het vastnagelen
van een u-figuur of is dat het
zwijmelen van genot om een
brok chocola melk of puur
zo is een hartenbreker iemand
die z'n eigen tikker op non-actief
heeft gezet omdat hij alleen maar
ogen heeft voor vulling van
zijn hemelbed
3 juli 2011
wr