Ingekleurde pauw
Niet langer witte pagina’s, geen ongeschreven blad
Maar fotootjes met jij en ik en plannen in het vat
Geen onzekerheden over wie je dan zal zijn
Maar crèmepjes smeren op elkaar vanwege zonneschijn
Geen kriebels meer van spanning, dan wel van vrees of schrik
Maar kriebels van gelukkigheid, gevangen in mijn blik
Geen vragen onbeantwoord, zolang je ze maar stelt
Juweel met steeds meer vlakken, soms sta ik zo verstelt
Almaar meer facetten, maar nooit een scherpe rand
Nooit een desillusie, maar zuiver diamant
Zo leer ik je kennen en krijgen wij memoires
Dus moet ik je bekennen, dat het moment aldaar is
De pauw, hij krijgt een kleurtje, door alles wat gebeurd
Jij en ik, wij hebben hem met liefde ingekleurd
Met schitterende kleuren, blinkend van de pracht
Onsterfelijker, mooier en nog trotser dan verwacht