~~~
Een zonnige dag zoals zovelen schrijdt zich langzaam naar de volgende calenderdag.
Van in zijn hangmat
waar hij sinds de middag heeft plaats genomen
merkt Gust, de rode kater
niets van de wereld.
De enige activiteit,
waarneembaar voor het menselijk oog, is af en toe een diepe zucht,
gevolgd door een geeuw,
alsof het slapen dan toch zo vermoeiend is.
Gust is zoals de punt van een zonnewijzer
die schijnbaar moeiteloos de zon volgt
en zo de mens een aanwijzing geeft om bepaalde activiteiten aan te vatten.
Zelf heeft hij lak aan enige andere vorm van bezigheidstherapie dan het volgen van de zon en voor het geval dat hij mocht oververhiten,
zich op de in de lommer gelegen terrastegels te gooien.
Gust zijn katerwerkdag eindigt bij zonsondergang wanneer hij zich langzaam naar zijn etensbakje begeeft.
Om na het eten een siësta te houden op de nog immer warm aanvoelende terrasregels naast de hangmat.
Wat is een katerleven toch zwaar