'6 mei 2002 - In gedachtenis aan Pim Fortuyn, de man die zei wat velen dachten'
Pim Fortuyn
Zomaar een man
Een man met een mening
Zoals zovelen
Maar ook een man
die ervoor uit durft te komen
Even na zessen
Een andere man
Respecteert geen andere meningen
dan van zichzelf
En legt Pim
het zwijgen op
Vermoord
Opeens weggerukt
Politiek is maar een spel
Vallen elkaar aan met woorden
Democratie is niet meer
dan aanvallen met woorden
maar dat wordt dus niet begrepen
"We leven in Nederland"
Heeft nu geen enkele betekenis meer
In Nederland is inmiddels
ook alles mogelijk
en dus ook niet meer veilig
Waar Pim naar streefde
is zijn ondergang geworden